• Oznam pre rodičov
        • Oznam pre rodičov

        • Vážení rodičia,

          blíži sa začiatok školského roka 2021/2022 a MŠVVaŠ SR  vydalo nové nariadenie k nástupu žiakov do škôl.

          Ministerstvo školstva poskytne antigénové testy na domáce samotestovanie tým žiakom základných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov.

          Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19.

          Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať vo štvrtok a v pondelok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

          Testovanie je dobrovoľné a bezplatné. Testovanie žiakov nie je podmienkou ich nástupu do školy. Avšak v záujme zachovania zdravia a bezpečnosti žiakov a zamestnancov nám ministerstvo odporúča pri nástupe do školy a školského zariadenia absolvovať testovanie na ochorenie COVID-19. Veríme, že je to v záujme nás všetkých.

          Prosíme zákonných  zástupcov (rodičov), aby vyjadrili svoj záujem vyplnením tlačiva, ktoré si môžete vyzdvihnúť na vrátnici ZŠ Slovenská Ves  alebo v KONZUME u p. Kovalčíkovej.

          Tlačivo  Záujem zákonného zástupcu (rodiča) o domáce antigénové samotesty nájdete aj v podstránke  O škole - Dokumenty - Tlačivá na stiahnutie.

          Vyplnené tlačivo je potrebné vložiť do krabičky, ktorá bude umiestnená  na vrátnici základnej školy v čase od 8,00 do 17,00 od 24. 08. 2021 do 25. 08. 2021 do 15:00 hod. z dôvodu objednania testov (termíny sú záväzné).

           

          O organizácii začiatku školského roka a pokynmi k vyučovaniu Vás budeme informovať v najbližších dňoch.

      • Anastázia Zgeburová strieborná na medzinárodnom turnaji
        • Anastázia Zgeburová strieborná na medzinárodnom turnaji

        • Športová hala Transpetrol v Senci bola dejiskom v poradí už 29. ročníka medzinárodnej série turnajov detí a mládeže  v stolnom tenise pod názvom JOOLA Satellite Tour. Okrem slovenskej špičky sa na turnaji zúčastnili mladí stolní tenisti a tenistky z Rakúska, Česka, Nemecka, Anglicka, Saudskej Arábie a Japonska.

          V kategórii dorasteniek nastúpila do turnaja 16. hráčka slovenského rebríčka Anastázia Zgeburová z TJ STO Slovenská Ves. V prvej skupinovej fáze, v štvorčlennej skupine postúpila z druhého miesta, keď porazila Lenku Kováčovú z Pezinka a Alexandru Trégerovú z Podlavíc a prehrala s Nemkou Sofiou Stefanskou.

          Potom to už Anastázia rozbalila vo vyraďovacej fáze turnaja, keď víťazila nad slovenskými reprezentantkami a výbornou Nemkou zaradom až do finále. Bola proste nezastaviteľná. Prvú súperku Renátu Lacenovú z Topoľčian, slovenskú trojku, ktorú ešte nikdy nezdolala, porazila 3 : 1. Ďalšiu súperku mala z Nemecka Lilli-Ema Nau z klubu TTVN.  Prehrávala s ňou 2 : 1, ale potom Anastázia pridaka na plné obrátky, zápas otočila vo svoj prospech a zvíťazila 3 : 2.

          V boji o postup do finále ju čakala najlepšia hráčka Slovenska Adriana Ilášová z Topoľčian, s ktorou tiež ešte nevyhrala. Slovenská jednotka Adriana Ilášová dokázala uhrať s Anastáziou len jediný set, aj ten bol veľmi tesný. V ostatných už dominovala s veľkým prehľadom Anastázia. Výborné podania, trpezlivá medzihra a prudké útočne forhandové údery zdobili jej super výkon. Po vyhranom zápase neverila tomu, čo dokázala. So slovenskou jednotkou sa nevyhráva a to dokonca nie na prestížnom medzinárodnom turnaji. Po zápase povedala, že sa jej to všetko asi sníva. Obrovské emócie ju ovládli po vyhranom zápase. 

          Vo finále ju čakala slovenská dvojka, Ema Činčurová opäť z Topoľčian. Krásny zápas, nádherné divadlo. Anastázia sa držala veľmi statočne. Podarilo sa jej vyrovnať na 1 : 1. V závere jej trošku dochádzali sily a aj napriek tomu hrala vyrovnanú partiu. Nakoniec bola slovenská dvojka nad jej sily a zvíťazila nad Anastáziou v pomere 3 : 1.

          Čo dodať na záver? Ak sa skĺbia talent s pracovitosťou v stolnom tenise, prídu aj takéto fantastické výsledky. Skromné dievča v skromných podmienkach zo Slovenskej Vsi prehralo až vo finále. Je to jej najväčší úspech, aký dosiahla, aj keď nie jediný. Ako mladšia žiačka získala na Majstrovstvách Slovenska v Čadci tretie miesto v dvojhre aj štvorhre. Na Majstrovstvách Slovenska základných škôl maximálnou mierou pomohla ku strieborným medailám Základnej škole s materskou školou Slovenská Ves. Toto je však jej najväčší úspech, jej najkrajší stolnotenisový sen.

           Bravooo Anastázia a vďaka.

      • Naše dievčatá na medzinárodnom turnaji v stolnom tenise
        • Naše dievčatá na medzinárodnom turnaji v stolnom tenise

        • V príprave na blížiaci sa medzinárodný turnaj sa naše dievčatá zúčastnili druhého kola 2. ligy v stolnom tenise dorastu a žiactva, ktorý sa odohral v Spišskej Starej Vsi. Výborné výsledky z predchádzajúceho kola dosiahli naše dve najlepšie hráčky Anastázia Zgeburová a Melánia Stolarčíková. Bohužiaľ žreb bol k ním nemilosrdný a vo vyraďovacej časti sa stretli ihneď v prvom kole. Veľmi dobré výkony podala aj Lenka Kovalčíková, ktorá v spoločnej kategórii chlapcov a dievčat sa umiestnila tesne za stupňami víťazov. V kategórii žiačok obsadila prvé miesto, pred Máriou Majerčákovou a Patríciou Krejnusovou.

          Do Senca na medzinárodný turnaj, na ktorom sa zúčastnia hráči a hráčky z Rakúska, Česka, Anglicka, Japonska, Nemecka a Saudskej Arábie a najlepšie hráčky z celého Slovenska  cestujú: Anastázia Zgeburová, Melánia Stolarčíková a Valentína Kovalčíková. Čaká nás veľmi ťažký turnaj s účasťou okolo 500 súťažiacich. Dúfam, že sa naším dievčatám podarí dostať čo najďalej.

          Melánia na turnaj nastupuje už ako slovenská šestka a Anastázia šestnástka. V prípade priameho prenosu prostredníctvom Live streamu budete môcť sledovať najlepší stolný tenis na Slovensku a možno aj naše dievčatá. Turnaj začína v nedeľu o 9.00 hod. Držme našim dievčatám prsty.

      • OZNAM
        • OZNAM

        • Žiadame poberateľov dávok v hmotnej núdzi a tých, ktorí nedosahujú životné minimum a majú záujem o stravovanie  a školské pomôcky v novom školskom roku ZDARMA pre svoje deti navštevujúce ZŠ s MŠ Slovenská Ves, aby v termíne do 23.07.2021 predložili potvrdenie o poberaní dávky z úradu práce.

          Potvrdenie je potrebné odovzdať na Obecnom úrade alebo v ZŠ Slovenská Ves.

      • Medailova žatva našich dievčat
        • Medailova žatva našich dievčat

        • V sobotu 17. 7. 2021 sa v Spišskom Štvrtku odohral prvý turnaj 2. ligy starších žiakov a dorastencov v stolnom tenise pod názvom Podtatranský pohár mládeže. Naše dievčatá v tomto turnaji dominovali nielen v rámci dievčat, ale aj medzi chlapcami.

          V kategórii dorastu sa dve naše najlepšie hráčky hrajúce medzi chlapcami prebojovali až na stupne víťazov. Obidve prehrali len jeden zápas s Tomášom Gašparovičom zo Severky Kežmarok. Anastázia Zgeburová sa umiestnila na 2. mieste a hneď za ňou na 3. mieste Melánia Stolarčíková. V súťaži dievčat im to vynieslo 1. a 2. miesto. 

          V kategórii staršieho žiactva dievčat naše žiačky obsadili všetky tri medailové miesta.

          1. Mária Majerčáková
          2. Lenka Kovalčíková
          3. Patrícia Krejnusová

          Podtatranský pohár mládeže pokračuje 2. kolom 31. 7. 2021 v Spišskej Starej Vsi.

          Prajeme veľa úspechov.

      • Melánka dva zápasy od medaily
        • Melánka dva zápasy od medaily

        • Po úspešnej kvalifikácii na Majstrovstvách Slovenska v stolnom tenise mladších žiačok naša hráčka Melánia Stolarčíková pokračovala ďalej v super výkonoch. V hlavnej časti súťaže v skupine sa hneď v prvom zápase postarala o veľkú senzáciu, keď porazila siedmu hráčku Slovenska Nelu Dadejovú z Humenného v pomere 3:1. V skupine porazila ešte aj druhú vyššie nasadenú Alexandru Geročovú z Krompách a stala sa víťazkou skupiny. Dokázala to, ako najnižšie nasadená obrátila celú tabuľku. Melánka prehrala v Bratislave až svoj šiesty zápas s Veronikou Nagyovou z Pezinka po veľmi vyrovnanom boji. V celkovom hodnotení sa umiestnila na 9. - 16. mieste.  Chýbali dve víťazstva ku medaile. Keďže hrala medzi o rok staršími dievčatami, jej chvíle prídu po vzornej tréningovej príprave v ďalšej sezóne.  Po odchode starších dievčat z tejto kategórie bude Melánka 6. hráčkou slovenského rebríčka a bude sa môcť pobiť aj o reprezentačný dres. Najbližšie ju čaká medzinárodný turnaj s hráčkami z celej Európy. Veľa šťastia. 

      • Rozlúčka s pánom kaplánom
        • Rozlúčka s pánom kaplánom

        • Rozlúčili sme sa s pánom kaplánom, ktorý prirástol k srdcu nielen žiakom, ale aj učiteľom.

          Navždy  zostane  v našich spomienkach i v našich skutkoch, ku ktorým nás inšpiroval.

          Milý pán kaplán,

          V novom pôsobisku Vám želáme veľa zdravia, šťastia, lásky, porozumenia a božieho požehnania.

          Za všetko Vám zo srdca ďakujeme.

      • Dovidenia milá škôlka, my už nie sme malí ...
        • Dovidenia milá škôlka, my už nie sme malí ...

        • Posledný deň školského roka patril predovšetkým predškolákom. Lúčili sa so svojimi kamarátmi a pani učiteľkami. Od septembra už z nich budú žiaci. Na posledný deň v MŠ si pripravili pásmo piesní a básni a potom nasledovalo občerstvenie.

           Nech sa im v škole darí.

      • Melánka v hlavnej súťaži
        • Melánka v hlavnej súťaži

        • Skvelými výkonmi sa prezentovala v kvalifikácii na Majstrovstvách Slovenska v stolnom tenise Melánia Stolarčíková. Vo svojej skupine deklasovala obidve súperky v pomere 3 : 0. Ako víťazka skupiny pokračovala v baráži, kde vyhrala nad svojou súperkou 3 : 1 a postúpila do hlavnej súťaže. Dnes môžete sledovať súboje najlepších na Slovensku prostredníctvom našej webovej stránky cez LIVE stream. Držte nám prsty.

      • MŠ - športový deň
        • MŠ - športový deň

        • V tento deň čakal  detí nafukovací  hrad, maľovanie na tvár, cukrová vata. A čo nám nechýbalo? No predsa krásne počasie.

      • Až dve na Majstrovstvá Slovenska
        • Až dve na Majstrovstvá Slovenska

        • V dňoch 25. – 27. júna sa v Bratislave uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise mladších žiačok. Po prvýkrát bude mať naša škola dvojnásobné zastúpenie. V kvalifikácii sa o postup do hlavnej súťaže pobijú Melánia Stolarčíková, bronzová medailistka z minulého roka v kategórii najmladšie žiačky a Valentína Kovalčíková, ktorá je nováčikom na Majstrovstvách a ide zberať svoje prvé skúsenosti v tak kvalitnej súťaži, v ktorej sa stretnú najlepšie hráčky z celého Slovenska. Vystúpenie našich žiačok si môžete pozrieť prostredníctvom našej školskej webovej stránky, kde pod článkom nájdete link na LIVE STREAM. Začiatok Majstrovstiev Slovenska je v piatok o 9.00 hod. Priebežne budeme informovať, na ktorých stoloch budú hrať naše dievčatá. Držte nám prsty.

      • Melánia víťazka školského kola
        • Melánia víťazka školského kola

        • V rámci činnosti krúžku Mladý pinpongista sa odohrali Majstrovstvá školy v stolnom tenise. Súťažilo sa v štyroch kategóriách.

          Výsledky jednotlivých kategórii:

           

          Starší žiaci:

          1.  Gabriel Grich
          2.  Gregor Gallik
          3.  Filip Strela

          Mladší žiaci:

          1. Dávid Kovalčík
          2.  Marek Badovský
          3.  Aleš Mišalko

          Staršie žiačky:

          1.  Lenka Kovalčíková
          2.  Mária Majerčáková
          3.  Patrícia Krejnusová

          Mladšie žiačky:

          1. Melánia Stolarčíková
          2.  Valentína Kovalčíková
          3.  Sára Vranovská

           

          V závere turnaja si zmerali sily víťazi jednotlivých kategórii. Najlepšiu formu pred Majstrovstvami Slovenska preukázala Melánia Stolarčíková, ktorá vo finále porazila Gabriela Gricha. Víťazi  dostali medaily a sladkosti. Vo štvrtok odchádzajú do Bratislavy na Majstrovstvá Slovenska dve naše mladšie žiačky Melánia Stolarčíková a Valentína Kovalčíková. Držíme im prsty.

      • Vychádzka do prírody 2021
        • Vychádzka do prírody 2021

        • Krásne slnečné počasie nás vylákalo na vychádzku do okolia. Predškoláci došli až k rieke Biela, no a menším deťom postačilo blízke okolie ihriska. Deti sa tam zahrali  rôzne hry a vychutnali si občerstvenie, ktoré si doniesli.

      • Deň detí- hľadanie pokladu piráta Štvorlístka
        • Deň detí- hľadanie pokladu piráta Štvorlístka

        • Kto by netúžil nájsť poklad. Deti materskej školy ho hľadali, aj našli. Najprv však museli splniť niekoľko úloh. Skladali z papiera piráta Červenú bradu a jeho loď. Potom nakŕmili žraloka Otakara farebnými loptičkami, hľadali v piesku stratené mušle, hádali hádanky a nakoniec skákali vo vreci, aby sa dostali k pokladu. Tým však neboli zlaté mince, za to však dostali sladkú odmenu a pirátsky odznak.

      • Prihlásili sme sa do projektu Modernejšia škola
        • Prihlásili sme sa do projektu Modernejšia škola

        • Na základe oznámenia o možnosti predkladania žiadostí o poskytnutie dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky na inovatívne prístupy priestorových riešení a výučby v základných a stredných školách sa naša škola prihlásila do projektu Modernejšia škola.

          Cieľom nášho projektu je materiálne zabezpečenia nevyužitej plochy v škole. Vytvorením Centrálnej oddychovej zóny chceme umožniť našim žiakom aktívny aj pasívny relax, v rámci ročníkov prvého stupňa, resp. školského klubu detí.  

      • Slimák, slimák, vystrč rožky ...
        • Slimák, slimák, vystrč rožky ...

        • Hoci asi nikto z nás neobľubuje daždivé počasie, slimáky ho zbožňujú. A práve to ich prinútilo, aby povyliezali zo svojich úkrytov a ukázali sa v plnej paráde. Deti  ich pozorovali pri pohybe, použili pri tom aj lupu. Po ukončení pozorovania ich odniesli spӓť do trávy.

      • Anastázia postupuje ďalej
        • Anastázia postupuje ďalej

        • Anastázia prešla kvalifikáciou na Majstrovstvách Slovenska v stolnom tenise v Bratislave  ľahko. Nenašla v dvoch zápasoch premožiteľku, obidve svoje súperky porazila 3 : 1 a predstaví sa ako nasadená desiatka už v hlavnej časti súťaže. Držíme prsty. Prostredníctvom Live streamu budete môcť na našej stránke sledovať súboje v priamom prenose.

      • Melánia s Anastáziou opäť na Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise
        • Melánia s Anastáziou opäť na Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise

        • Po dlhej prestávke spôsobenej ochorením COVID 19 sa pripravujú na vrchol sezóny dve naše najlepšie hráčky Melánia Stolarčíková a Anastázia Zgeburová. Obidve naše medailistky budú reprezentovať našu školu a obec na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa uskutočnia za prísnych protiepidemiologických opatrení v hale SSTZ v Bratislave. Ako prvá sa predstaví Anastázia Zgeburová, ktorá už v tento piatok, v sobotu a dúfame, že aj v nedeľu, ako nasadená desiatka bude bojovať s najlepšími dorastenkami Slovenska o medaily. Prostredníctvom Live streamu Vám na našej stránke  sprostredkujeme v priamom prenose najlepší slovenský stolný tenis v kategórii dorastu. Držte nám prsty.

      • Okresné kolo Pytagoriády a matematickej olympiády - úspešní riešitelia
        • Okresné kolo Pytagoriády a matematickej olympiády - úspešní riešitelia

        • V dňoch  13. a 14. apríla 2021 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola Pytagoriády.  Žiaci 3. až 8. ročníka riešili úlohy prvýkrát  dištančnou formou.

          V kategórii P3 sme mali jedného úspešného riešiteľa, v kategórii P4 dvoch a v kategórii P5 boli tiež dvaja úspešní riešitelia.

          Najúspešnejšou riešiteľkou bola žiačka siedmeho ročníka, ktorá v kategórii P7 sa umiestnila na 2. mieste a zároveň táto žiačka sa stala aj úspešnou riešiteľkou okresného kola v matematickej olympiáde, kde sa umiestnila na 6. mieste.

          Žiakom srdečne blahoželáme.